Kinderyoga

In onze hectische maatschappij wordt veel gevraagd van kinderen. Zij geven aan dat zij vaak onder druk staan, moeten presteren en alles gericht is op de buitenwereld.

Bij yoga valt het ‘moeten’ weg. Yoga brengt rust en ontspanning en leert omgaan met stress. Het brengt balans tussen buitenwereld en binnenwereld. Kinderen leren tijdens de lessen kinderyoga spelenderwijs hoe ze hun lichaam en geest gezond kunnen houden. Hiervoor worden adem-, concentratie- en visualisatieoefeningen gebruikt. Inspannende yogahoudingen zorgen ervoor dat zij bewust worden van het lichaam, ze komen in hun eigen kracht. De oefeningen maken het lichaam soepel en sterk. Daarbij is yoga gewoon ook leuk. Kinderen die al wat ouder zijn, houden de yogahoudingen al wat langer vast. Zij leren de basisprincipes van Hatha yoga. Kinderyoga geeft rust en zelfvertrouwen en maakt fysiek en mentaal sterker.

Om de week, op vrijdagmiddag, is er een les kinderyoga, van 16.00 tot 17.00 uur. De doelgroep is kinderen uit de groepen 5 t/m 8.

De investering per les is € 8. De groep is klein, zodat er ruimte is voor aandacht. Er kan altijd een proefles gevolgd worden, deze is gratis. Verzuim is voor eigen rekening.

De les wordt gegeven in een fijne, lichte yogaruimte. Er zijn matten aanwezig. Graag een grote (bad)handdoek meenemen om over de yogamat te leggen. Kleding waarin soepel bewogen kan worden is prettig.

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Een paar weken voor de zomervakantie stopt de yoga en een paar weken na de zomer starten de lessen weer.